Siirry pääsisältöön
Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa
Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa

Paikallispäättäjien EU-verkosto, joka viestii yhteistyössä EU:hun liittyvistä asioista

Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa -hankkeella luodaan eurooppalainen paikallisesti valittujen poliitikkojen verkosto, jonka tarkoituksena on viestiä EU:hun liittyvistä asioista EU:n ja paikallisen hallintotason muodostaman uudenlaisen kumppanuuden kautta.

Hanke tarjoaa paikallispoliitikoille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoa erilaisista EU:hun liittyvistä asioista, jotka kiinnostavat ihmisiä paikallisella tasolla. Se auttaa lisäksi edistämään kansalaisten osallistumista ja herättämään keskustelua näistä asioista ja Euroopan tulevaisuudesta. Päätavoitteena on tukea aidon eurooppalaisen julkisen keskustelun muodostumista.

Euroopan komissio kutsuu paikallisviranomaiset mukaan tähän hankkeeseen. Osallistuminen on helppoa. Täytä hakemuslomake, lataa nimetyn paikallispäättäjän sekä paikallishallinnon yksikön toimivaltaisen edustajan allekirjoittama vakuutus ja lähetä asiakirjat.  

Verkoston jäsenet osallistuvat vaalipiirissään ja/tai paikallisissa tiedotusvälineissä keskusteluihin EU:n toteuttamista poliittisista aloitteista ja toimenpiteistä.

EU:hun liittyvistä asioista viestiminen paikallistasolla on tärkeää Euroopan tulevaisuuskonferenssin avulla käynnistetyn kehityksen ylläpitämiseksi ja NextGenerationEU -suunnitelman toimien yhteydessä. 

Hanke on toteutettu läheisessä yhteistyössä Euroopan parlamentin ja alueiden komitean eurooppalaisen alue- ja paikallispäättäjien verkoston kanssa.

Hakemuspyyntö

Tämä pyyntö koskee paikallishallinnon yksiköitä, jotka haluavat viestiä EU:hun liittyvistä asioista paikallistasolla yhteistyössä Euroopan komission kanssa nimittämällä valitun paikallisen edustajan.

Jäsenet ja kumppanit

Tutustu, ketkä ovat mukana Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa ‑verkostossa

Parhaat käytännöt

Löydä viestintätoimia, tapahtumia ja EU-aiheisia keskusteluita verkoston sisältä.