Direct naar de inhoud
Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!
Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!

Een netwerk van lokale politici in de EU die samenwerken om te communiceren over aan de EU gerelateerde onderwerpen

Het project "Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!" creëert een een Europees netwerk van lokale politici die communiceren over EU-thema's in een uniek bondgenootschap tussen lokale en EU-bestuursorganen.

Dit project stelt lokale politici in staat om samen te werken en informatie over EU-gerelateerde onderwerpen die van belang zijn voor hun kiezers op lokaal niveau te verspreiden. Het moet ook leiden tot grotere betrokkenheid van burgers en meer debatten over de toekomst van Europa, en zo bijdragen aan de totstandkoming van een Europese publieke ruimte.

De Europese Commissie nodigt lokale politici uit om een aanvraag in te dienen om zich aan te sluiten bij het netwerk. Het is eenvoudig. U hoeft alleen maar het inschrijfformulier in te vullen, de verklaring met de handtekening van de lokale politicus en de wettelijke vertegenwoordiger van de lokale instantie te uploaden en dit in te dienen.

Zodra u lid bent van het netwerk, gaat u als lokale vertegenwoordiger in debat met leden van het eigen kiesdistrict en/of lokale media over politieke initiatieven en maatregelen die door de EU genomen zijn. 

Communiceren over de EU op lokaal niveau is essentieel om het momentum vast te houden dat is gerealiseerd door de Conferentie over de Toekomst van Europa en binnen de context van NextGenerationEU

Dit project wordt geïmplementeerd  in nauwe samenwerking met het Europees Parlement en het  Europees netwerk van regionale en lokale politici van het Comité van de Regio's.

Voor lokale instanties die partners van de Europese Commissie willen worden voor het lokaal communiceren van de EU door een lokaal verkozen vertegenwoordiger aan te stellen.

Ontdek wie deel uitmaakt van het netwerk "Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!"

Ontdek communicatieactiviteiten, evenementen en EU-gerelateerde discussies binnen het netwerk.