Ugrás a fő tartalomra
Európa építése helyi képviselőkkel
Európa építése helyi képviselőkkel

Uniós ügyekkel foglalkozó helyi önkormányzati képviselők hálózata, akik együttműködve elősegítik az uniós kérdésekkel kapcsolatos tájékoztatást

Az Európa építése helyi képviselőkkel projekt egy olyan, helyileg megválasztott politikusokból álló európai hálózatot hoz létre, amelynek célja, hogy az európai és a helyi kormányzati szintek között megvalósuló egyedülálló együttműködés révén tájékoztatást nyújtson az uniós kérdésekről.

A projekt lehetővé teszi a helyi politikusok számára, hogy együttműködjenek és információt terjesszenek a választóikat helyi szinten érintő, uniós vonatkozású témákról. Segít továbbá az elkötelezettség fokozásában, valamint ezekről a problémákról és az Európa jövőjéről szóló viták előmozdításában. A végső cél egy ténylegesen európai nyilvános szféra létrehozásának elősegítése.

Az Európai Bizottság felhívja a helyi önkormányzatokat, hogy csatlakozzanak a projekthez. A jelentkezés könnyű. Egyszerűen töltse ki a jelentkezési lapot, töltse fel a nyilatkozatot a kinevezett helyi képviselő és a helyi önkormányzat jogi képviselőjének aláírásával, majd küldje el.

A hálózat tagjaiként az önkormányzati képviselők részt vesznek az EU által végrehajtott általános politikai kezdeményezésekről és intézkedésekről szóló, a választókerületük tagjaival és/vagy a helyi média képviselőivel folytatott vitákban.

Az EU-val kapcsolatos helyi szintű tájékoztatás kiemelten fontos az Európa jövőjéről szóló konferencia és a NextGenerationEU vonatkozásában létrejött kezdeti lendületet követően. 

A projekt az Európai Parlamenttel és a Régiók Bizottságának égisze alatt működő Uniós ügyekkel foglalkozó regionális és helyi önkormányzati képviselők európai hálózata projekttel szoros együttműködésben valósul meg.

Azon helyi önkormányzatok számára, amelyek az Európai Bizottság partnereivé kívánnak válni az EU-val kapcsolatos helyi tájékoztatásban egy helyileg megválasztott képviselő kinevezése révén.

Fedezze fel a hálózaton belüli kommunikációs tevékenységeket, eseményeket és az EU-val kapcsolatos megbeszéléseket