Preskoči na glavno vsebino
Gradimo Evropo z izvoljenimi predstavniki občin
Gradimo Evropo z izvoljenimi predstavniki občin

Mreža lokalnih predstavnikov občin v EU, ki sodelujejo pri obveščanju o temah, povezanih z EU

Projekt »Gradimo Evropo z izvoljenimi predstavniki občin« vzpostavlja evropsko mrežo lokalno izvoljenih politikov, katere cilj je obveščanje o Evropski uniji v okviru popolnoma nove oblike zavezništva med evropsko in lokalno strukturo upravljanja.

Projekt bo lokalnim odločevalcem omogočil, da sodelujejo pri posredovanju informacij o temah, povezanih z EU, ki zadevajo volivce na lokalni ravni. Prav tako bo pomagal okrepiti vključenost in spodbujati razprave o teh vprašanjih in o prihodnosti Evrope. Splošni cilj je podpreti oblikovanje resnično evropske javne sfere.

Evropska komisija vabi lokalne upravne organe, da se pridružijo projektu. Prijava je preprosta, izpolnite prijavni obrazec, naložite izjavo s podpisom izbranega lokalnega predstavnika občine in zakonitega zastopnika lokalnega upravnega organa ter vse skupaj oddajte.

Ko lokalni predstavniki občin postanejo člani mreže, bodo sodelovali v razpravi s člani svojega volilnega okrožja in/ali lokalnimi mediji o političnih pobudah in ukrepih, ki jih izvaja EU.

Obveščanje o EU na lokalni ravni je še zlasti pomembno za ohranjanje zagona, ki je bil ustvarjen na Konferenci o prihodnosti Evrope in v sklopu načrta NextGenerationEU

Projekt se izvaja v tesnem sodelovanju z Evropskim parlamentom in Evropsko mrežo regionalnih in lokalnih svetnikov Odbora regij.

Za lokalne upravne organe, ki želijo postati partnerji Evropske unije pri obveščanju o EU na terenu prek imenovanja izvoljenega predstavnika občine

Ugotovite, kdo vse je del mreže Gradimo Evropo z izvoljenimi predstavniki občin

Odkrijte komunikacijske aktivnosti, razprave, povezane z EU in dogodke mreže BELC.